Belépés
Növényi alapú gyógyítás csupa zöld táplálékokkal
... gazdag zöld növények igazi jólétet és egészséget biztosítanak a szervezetünknek. A cikkben néhány olyan táplálékot sorolunk fel, melyek zöld színben pompáznak, nagyon sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és amelyek rendszeres fogyasztása lehetővé teszi, hogy mind szellemileg, mind fizikailag sokáig egészségesek maradjunk.

Az egyik ilyen zöld táplá...
2024-04-01 22:45:30
Erősíti és javítja a porcokat : C-vitamin
A C-vitamin szinte az egyetlen olyan vitamin, amely majdnem mindegyik zöldségben és gyümölcsben fellelhető. Ezt a vitamint fogyasztja egyébként az emberek többsége is. Illetve erről a vitaminról tudnak talán a legtöbbet. Miért is olyan népszerű ez a vitamin az emberek körében és miért is olyan fontos, hogy rendszeresen bevigyük a szervezetünkbe?

A C-vitamin rendszeres pó...
2024-02-19 21:17:46
A fejeskáposzta gyógyhatásairól
... közé.

A káposzta különösen gazdag K-vitaminban, klorofillban, E-vitaminban. Kitűnő vas, kalcium- és káliumforrás, de tartalmaz béta-karotint, rostanyagot, folsavat, tiamint (B1-vitamint) is. A legtöbb tápanyagot a sötétebb színű, külső levelek rejtik.

A káposzta rostanyag tartalma serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom áthaladását, tisztítja a szerv...
2024-02-17 21:36:45
Mángold
... E-vitaminban, magnéziumban, mangánban, káliumban, vasban és élelmi rostban. A felsoroltakon kívül figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz rezet, kalciumot, foszfort és cinket, illetve sokféle B-vitamint.

✓ Kiemelkedő K-vitamin tartalmánál fogva erősíti a csontállományt. Már egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk ...
2024-02-15 21:24:21
Daganatok ellen - Vöröskáposzta vagy lilakáposzta
... rómaiak és a görögök csodaszernek tartották.

A vöröskáposzta levélzete tömör, íze enyhén édeskés, lágy, jellegzetes káposzta ízű. A vöröskáposzta akár 6-8-szor is több C vitamint tartalmaz, mint a fehérkáposzta. Antocián adja a vöröskáposzta színét. Az antocianinok a flavonoidok csoportjába tartozó egészséges növényi eredetű tápanyagok.

A vöröskáposzta ...
2024-02-14 21:55:15
Székrekedésre és csonterősítésre is jó
... rebarbara is lehet. Persze nemcsak a csontjaink megerősítését remélhetjük ettől a növénytől, hanem az emésztési zavaraink megszűnését is.

A rebarbara nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely erősíti a csontokat és segít a csontritkulás megelőzésében.

Ha világosbarna vagy szőke hajunk van és szeretnénk, akkor a rebarbara préselt leve nagyon jó választás h...
2024-02-13 19:48:14
Növényi alapú gyógyítás csupa zöld táplálékokkal
... gazdag zöld növények igazi jólétet és egészséget biztosítanak a szervezetünknek. A cikkben néhány olyan táplálékot sorolunk fel, melyek zöld színben pompáznak, nagyon sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és amelyek rendszeres fogyasztása lehetővé teszi, hogy mind szellemileg, mind fizikailag sokáig egészségesek maradjunk.

Az egyik ilyen zöld táplá...
2024-02-04 18:48:37
Szép bőr és haj tápanyagairól
... azaz vitaminokban és ásványi anyagokban.

A kesudió rendszeres fogyasztásával a bőrünk sokkal simább és hidratáltabb lesz, hiszen nagyon sok növényi olajat és zsírban oldódó vitamint, például E-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin nemcsak remek antioxidáns hatásokkal rendelkezik, hanem a bőr egyik legjobb ápolószere is, hiszen fiatalító hatással van a bőrsejtekre és megakadá...
2024-01-27 23:58:03
Párolt kelbimbó
... és a káposzta. Rengeteg előnnyel bír az egészségünkre nézve. Az egyik az, hogy antioxidánsokban bővelkedik, amelyek megvédik a sejteket a rákos betegségektől és a szívbetegségektől. C-vitamint is tartalmaz, amely szintén antioxidánsként működik. A C-vitamin segít a szövetek javításában és növekedésében. Elengedhetetlen a csontok, a fogak, a bőr és a porc növekedéséhez.

...
2024-01-10 05:47:07
Csipkebogyó, a vadrózsa
... jódot.

Magas a növény pektin- és csersavtartalma - így hasmenés ellen is fogyasztható. Található benne még B2-vitamin, fenolvegyületek, valamint kis mennyiségben A-, K- és P-vitamint is tartalmaz.

A csipkebogyó alkalmazása:
A kétféleképpen is készíthetünk belőle teát. Hideg vízben áztatjuk egy egész éjszakán át a termést, majd így fogyasszuk el (megőrzi...
2024-01-09 22:51:28
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Kiemelkedő K-vitamin, fejeskáposzta gyógyhatásairól, cikkben néhány, egyik ilyen, egyetlen olyan, vitamint fogyasztja, emberek többsége, vitaminról tudnak, emberek körében, káposzta különösen, legtöbb tápanyagot, sötétebb színű, káposzta rostanyag, béltartalom áthaladását, felsoroltakon kívül, napi K-vitamin, görögök csodaszernek, vöröskáposzta levélzete, vöröskáposzta akár, vöröskáposzta színét, flavonoidok csoportjába, csontjaink megerősítését, emésztési zavaraink, rebarbara nagy, csontritkulás megelőzésében, rebarbara préselt, kesudió rendszeres, bőrünk sokkal, vitamin nemcsak, egészségünkre nézve, rákos betegségektől, szövetek javításában, porc növekedéséhez, növény pektin-, csipkebogyó alkalmazása, egész éjszakán, antioxidánsokban, gyógyhatásairól, antioxidánsként, fenolvegyületek, elengedhetetlen, csersavtartalma, csonterősítésre, szervezetünknek, szervezetünkbe, fogyasztásával, csontállományt, növekedéséhez, betegségektől, táplálékokkal, egészségünkre, vöröskáposzta, tápanyagairól,
© 2013 TVN.HU Kft.